De Monsterdokter

Coverafbeelding van: De Monsterdokter

Trefwoord(en)
monsters
zombies
draken
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Op de eerste dag van de zomervakantie sturen de ouders van Appie hem de straat op. Ze willen niet dat hij de hele vakantie binnen zit en raden hem aan een baantje te zoeken of iets nuttigs te doen. Appie weet niet waar hij zoiets moet zoeken en wandelt doelloos rond. Net op dat moment laat een man die voor hem op straat loopt zijn arm vallen. Appie wil hem helpen en maakt zo kennis met Morris Mors, een zombie die geregeld een stuk van zijn lichaam verliest. Hij is op weg naar de dokter en is blij met de hulp van Appie. Appie is erg nieuwsgierig naar die dokter. Bij de receptie ontmoet hij Dolores, de octopus, die met al haar tentakels tegelijk heel wat werk verzet. Even later mag hij mee binnen bij dokter Annie. Die ziet in hem de ideale assistent. Dat maakt Appie erg tevreden, zo heeft hij zijn vakantiebaantje gevonden. Tot hij ontdekt wat dat allemaal kan inhouden: waanzinnige ritten met de monsterambulance, afdalen in de maag van een draak en de gevolgen van een snotaanval beperken. Een vakantiejob vol monsterlijke verrassingen!

Diverse monsters komen raad vragen aan de monsterdokter, van yeti’s en cyclopen tot zombies en draken. Al hun problemen worden zeer humoristisch voorgesteld en op een grappige manier opgelost. Bij elk nieuw probleem ben je benieuwd welke verrassende oplossing er tevoorschijn zal komen, en op welke spectaculaire wijze alles opgelost wordt. Appie is een doodgewone jongen, waardoor alles wat hij ziet en meemaakt met de monsters nieuw is. Net als voor de lezer natuurlijk, maar die kan veilig vanop een afstand genieten van Appies belevenissen. De dialogen zitten boordevol humor, net als de situaties waarin Appie belandt. Daarbij wordt alles nog meesterlijk geïllustreerd met vrolijke stripachtige illustraties. Die versterken met hun humor nog de fantasievolle tekst.
Deze vrolijke mix van fantasierijke personages en situaties zorgt voor een hilarisch boek. Best te lezen vooraleer je een vakantiebaantje zoekt…

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
John Kelly

Illustrator
John Kelly

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2020

ISBN
9789048854103

Aantal pagina's
188

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Monster Doctor

Vertaler(s)
Willem Jan Kok