De moestuinvandalen – De Spookspeurders, deel 1

Coverafbeelding van: De moestuinvandalen – De Spookspeurders, deel 1

Trefwoord(en)
school
vandalisme
milieu
detective
spoken

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Wanneer Lodes vader de kast onder de trap afbreekt, vernielt hij de woning van hun huisspook. Die zoekt nu een andere woning en nestelt zich in de kleerkast van Lode. En zo ontdekt Lode dat hun huis al die tijd al een spook had. Zijn naam is Roger en hij is de vroegere bewoner van het huis. Lode probeert hem te betrekken bij zijn activiteiten, want niets is cooler dan een eigen spook hebben. Maar Roger lost liever stilletjes kruiswoordpuzzels op. Toch heeft Lode zijn hulp hard nodig want de nieuwe moestuinklas op school heeft last van vandalisme. Lode verdenkt 2 pestkoppen uit de hoogste klas, maar hij wil hen betrappen op heterdaad. En dan zou de hulp van Lode heel erg welkom zijn…

Lode is erg bekommerd om de moestuinklas. Er zitten ook konijnen en daar heeft Lode een zwak voor. Zijn moeder is dierenarts en ze brengt geregeld dieren mee naar huis die ‘op doortocht’ zijn. Lode wil dan ook graag dat de moestuinklas op school een succes wordt. Het ergste is dat hij zelf ook beschuldigd wordt van de vandalenstreken. Redenen genoeg om te proberen de echte daders te vangen.
Net zoals in de meeste detectiveverhalen worden eerst de verkeerde personages verdacht vooraleer de echte dader opduikt. Een vertrouwd patroon dat echter niet stoort bij de opbouw van het verhaal. De komst van Roger het spook zorgt immers voor een fantasievol element en dat beïnvloedt voortdurend het verhaalverloop.
Zwart-wit illustraties verluchten het verhaal en brengen kernmomenten even in beeld. Ze zorgen voor een extra accent bij bepaalde gebeurtenissen.
Een grappig eerste verhaal van de Spookspeurders.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tine Bergen

Illustrator
Rocio del Moral   

Uitgeverij
Horizon   


Reeks
De Spookspeurders

Jaartal
2021

ISBN
9789464100822

Aantal pagina's
174

Prijs
€15,99