De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Coverafbeelding van: De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Trefwoord(en)
vriendschap
tuinieren
natuur
plagen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Heer Hermelijn en Kereltje Konijn zijn de beste vrienden. Samen delen ze het vele lekkers uit de moestuin. Hoewel, delen?… Kereltje Konijn doet het op zijn manier. En de nietsvermoedende Heer Hermelijn werkt noest verder. Tot die ene mooie, grote, rode aardbei… En zelfs dan …

Dit oogstrelende prentenboek is erg vertederend en tegelijkertijd ook grappig. De heimelijke streken van Kereltje Konijn zijn sympathiek. Je vergeeft hem alles met gemak. En Heer Hermelijn, die niets vermoedt, roept nog meer sympathie op met een licht medelijden. Emoties zat in dit warme verhaal met originele en verrassende wendingen.
De fijne tekst op rijm laat zich lekker voorlezen. Het ritme zit er stevig in en helt soms lichtjes over naar fijne poëzie.
De prenten vol sfeer in warme tinten zijn om van te snoepen. Zowel weidse landschappen als vele kleine details nemen je mee in een wereld vol fantasie waar de dieren gezellig samenleven. Het geheel schetst een soort van biotoopje dat je doet verder dromen van nog meer avonturen en verhalen.
Een perfect samengaan van woord en beeld maakt dit verhaal af. Heerlijk om in weg te dromen… Voor zowel jong als oud!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Elle van Lieshout   
Erik van Os   

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2021

ISBN
9789089673602

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,95