De Melkwegschool

Coverafbeelding van: De Melkwegschool

Trefwoord(en)
ruimte
school
jezelf zijn
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Kelvin Klosmo start als nieuwe leerling in ‘De Melkwegschool’. Als de zoon van twee beroemde professoren beschouwt iedereen hem als een genie. Hij weet zelf dat hij dat niet is, maar geef dat maar eens toe. Terwijl hij zijn best doet om bij zijn nieuwe vrienden als een genie over te komen, is de jaloerse professor Falenheimer zijn best aan het doen om zijn ouders te saboteren, en om zelfs het heelal te veroveren. Wanneer Kelvin zijn vrienden stiekem in het lab van zijn ouders meeneemt, worden ze letterlijk en figuurlijk in dit complot meegezogen.

Het is een vlot lezend boek door de stijl, de afwisseling met tekeningen en dialogen en de luchtigheid. Sommige stukjes zijn in stripvorm uitgewerkt. Soms lijkt het wel eens té vlot geschreven en te springerig afgewisseld. Er wordt verteld dat Kelvin twaalf jaar is, maar hij kon gerust jonger zijn. Het is eerder een boek voor 8+ lezers met een jonge humor en een prille interesse in sciencefiction.

Dit boek moet het hebben van zijn absurde kronkels en zijn eigen gevoel voor humor waar zeker wel liefhebbers voor zijn. Ben je benieuwd of Kelvin zichzelf, zijn vrienden en het heelal weet te redden terwijl hij in de ruimte bengelt aan een been van een reusachtige robot die bestuurd wordt door het brein van Falenheimer dat getranformeerd is in de knuffel van zijn zus en hij niet eens een genie is…? Of hoe Lichtjaar, zijn nieuwe hond, het toegangspasje van het lab weet te dupliceren uit een beugel? Grappige alienvriendjes en bijzondere ruimtedingen en -ervaringen, zijn alleszins voorzien. Tegelijk beleef je de gedachten en ergernissen van een doodgewone schooljongen. ‘De Melkwegschool’ past het best bij doodgewone of minder gewone schoolkinderen die er wel eens van dromen om naar school te gaan in een ruimtestation.

Marjolein Noé - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Scott Seegert

Illustrator
John Martin

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2017

ISBN
9789000355372

Aantal pagina's
311

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sci-Fi Junior High

Vertaler(s)
Henrieke Herber