De meest vieze wedstrijd ter wereld – Little Liars Club, deel 1

Coverafbeelding van: De meest vieze wedstrijd ter wereld – Little Liars Club, deel 1

Trefwoord(en)
humor
vriendschap
liegen
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Gloria is lid van de Little Liars Club, een club die kinderen helpt bij hun leugens. Dat komt haar goed van pas wanneer ze meedoet met een wedstrijd om een paard te winnen. Eigenlijk houdt ze helemaal niet van paarden. Maar ze wil niet dat Lenie, de grootste aanstelster van haar klas, het paard wint. Op de dag van de wedstrijd zijn er 5 deelnemers aanwezig. Jambon, de butler van monsieur Croquard die de eigenaar is van het paard, moet alles in goede banen leiden. En daarvoor heeft hij enkele bizarre proeven bedacht. Al snel vraagt Gloria zich af waarom ze toch gelogen heeft over haar paardenliefde…

In dit boek zorgt het vertellen van leugens ervoor dat je diep in de problemen komt. Maar het zijn problemen die voor de lezer heel grappig zijn om te lezen. Zo zijn de wedstrijdproeven geen lachertje voor de deelnemers, maar zorgen ze bij de lezers voor heel wat hilariteit. Tussen sommige hoofdstukken krijg je ook nog het verslag van enkele lieglessen die clubleden kregen. Die zorgen voor een grappig intermezzo.
De personages zijn karikaturaal beschreven, waardoor de humor extra naar voor komt. Ook de illustraties tonen dat karikaturale, wat voor grappige tekeningen zorgt. De belevenissen van Gloria lezen vlot en zijn grappig, waardoor je benieuwd bent naar wat die clubleden nog zullen meemaken. Een geslaagde start van een vrolijke nieuwe reeks.

Mik Ghys - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jonas Boets

Illustrator
Eric Bouwens   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Reeks
Little Liars Club

Jaartal
2019

ISBN
9789059089723

Aantal pagina's
106

Prijs
€15,99