De man zonder gezicht

Coverafbeelding van: De man zonder gezicht

Trefwoord(en)
griezelen
korte verhalen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Creepypasta is een genre eigentijdse verhalen die op het internet gepost worden. De auteur van dit boek heeft zijn inspiratie daarvan gehaald om zelf een aantal korte griezelverhalen samen te stellen. Tussen de verhalen staat telkens nog een korte scène met een enge ‘twist’.

Twaalf kortverhalen die heel normaal beginnen. Herkenbare situaties waaruit niets blijkt dat er iets engs gaat gebeuren. Maar dat gebeurt natuurlijk wel. Meestal brengt het slot van het verhaal de ‘pointe’ die het geheel angstaanjagend maken. Al zal de lezer er geen nachtmerries aan overhouden.
De verhalen zijn in een makkelijk leesbare taal geschreven en lezen erg vlot. Doordat het ook korte verhalen zijn, kunnen ze ook minder ervaren lezers aanspreken. De scènes tussendoor zouden evengoed kunnen uitgewerkt worden tot zulk kort verhaal. De auteur zet de lezer in een voorwoord ook aan om zelf aan de slag te gaan met de verhalen of de scènes.
Geen Allan Poe, Stephen King of Anthony Horowitz’ horror, maar ontspannende lectuur. Verhaaltjes om als tussendoortjes te lezen.

Pol Van Damme - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Andreas Palmaer

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2016

ISBN
9789021676845

Aantal pagina's
127

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Vandraren utan ansikte

Vertaler(s)
Lammie Post-Oostenbrink