De magische wereld van feeën

Coverafbeelding van: De magische wereld van feeën

Trefwoord(en)
magie
feeën
fantasie
mythologie
wereld

Genre
informatief

Vanaf
12 jaar

Uitgeverij Clavis startte een nieuwe reeks ‘Encyclopedie van het wonderbaarlijke’ met alvast deze 2 boeken: ‘De magische wereld van Heksen’ en ‘De magische wereld van Feeën’. Beide zijn stevige, luxueuze publicaties in groot formaat (36cmx27cm) met gouden details op de cover en een uiterst uitgekiende vormgeving. De kwaliteit en alle details waarmee en hoe zij zijn uitgegeven springt meteen in het oog.
Deze uitgave over feeën speelt zich volledig af in de fantasie.
Centraal personage in het verhaal is de ietwat mysterieuze Alan. Je leest over hem doorheen het boek situaties uit zijn leven op verschillende momenten tussen de nacht van 1 mei 2010 en 15 jaar later op 1 mei 2025. In die tijd evolueert hij van ‘gewone’ jongen tot een bijzonder personage. Een wisselkind. Op zijn schouders rust een zware verantwoordelijkheid…
Tussen deze verhalen lees je over alle gekende en minder gekende feeën: de Kappa’s uit Japan die als kleine waterduivels de mensen plagen, de drie parcen uit de Griekse mythologie die het lot van de mensen bepalen met hun levensdraad, de op wraak beluste, zwarte fee Carabosse met de bochel die niet was uitgenodigd op het feest van Doornroosje en daar de vloek uitsprak, Absint de groene fee uit Zwitserland die de mannen plezierde in een niet te stillen roes van waanzin, en anderen.
Doorheen deze portretten lees je diverse en boeiende info over feeën: over de waterfeeën, over feeën die zich ontfermen over het lot van mensen, hun band met bloemen en planten, de geschenken die zij geven, objecten die feeën kunnen schaden, hoe ze mensen en dieren aantrekken, en veel meer.
Uitvoeriger had dit werk niet kunnen zijn.
De auteur schrijft met stevige volzinnen en een uitgebreide woordenschat. Het is niet altijd duidelijk waar de grens is tussen fictie en non-fictie. Tussen verhaal en informatie. Deze onduidelijkheid staat vaak de (lees)vlotheid in de weg.
Maar de prenten maken veel goed. Dat Fatemeh Haghnejad alias Bluebirdy zich heeft uitgeleefd in haar schilderijen is het minst wat je kan zeggen. Haar prenten vol mysterie, sfeer en details zijn telkens ware kunstwerkjes waarin je met gemak wegdroomt naar die fantasiewereld bevolkt door feeën.
Voor wie benieuwd is naar feeën en alles eromheen is dit zonder twijfel een gedegen must-have.

Eric Vanthillo - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sébastien Perez

Illustrator
Bluebirdy   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Encyclopedie van het wonderbaarlijke

Jaartal
2022

ISBN
9789044848946

Aantal pagina's
64

Prijs
€24,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L'Encyclopedie du Merveilleux. Les Fées

Vertaler(s)
Translation Kings