De magische wereld van draken

Coverafbeelding van: De magische wereld van draken

Trefwoord(en)
draken
magie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een proloog en een inleidend kort verhaal over een jongen, Will, volgen een aantal soorten draken zoals waterdraken, vuurdraken, luchtdraken, aardedraken, bosdraken … Bij elke drakensoort staat telkens een kort verhaal over zo’n draak waarna er een overzicht wordt gegeven van een aantal draken in verschillende culturen of verwijzingen naar films en games. Het boek sluit af met een laatste kort verhaal over Will en zijn vader. Waarna nog een overzicht staat van de aangehaalde draken uit de verhalen doorheen het boek.

Dit boek in groot formaat oogt bijzonder kleurrijk. De afbeeldingen van de draken zijn eenvoudig en als een illustratie opgevat, niet om een draak ‘waarheidsgetrouw’ weer te geven. De teksten zijn eenvoudig en makkelijk te lezen.
Eigenlijk komen er drie onderdelen voor doorheen het boek. Het verhaal van de eenzame Will dat af en toe terugkomt. Dan telkens een verhaal over een bepaald soort draak. Dat verhaal staat op één volledige pagina terwijl de tegenoverliggende pagina een illustratie van de draak bevat. En als derde onderdeel een aantal soortgelijke draken bij elkaar samen met een korte uitleg. De lezer moet meermaals het boek een kwart draaien om de teksten te lezen en illustraties te bekijken.
De makers hebben voor contrasterende kleuren gekozen, waarbij een felle fluo-roze kleur hun voorkeur uitdroeg. Ze wordt op bijna elke pagina in mindere of meerdere mate gebruikt.
Voornamelijk een kijkboek over draken met een aantal korte verhalen tussendoor en de vermelding van een groot aantal van deze mythische wezens in verschillende culturen, legendes, films en games.

Pol Van Damme - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Cécile Roumiguière   

Illustrator
Yvan Duque

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044853315

Aantal pagina's
64

Prijs
€21,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L’encyclopédie du Merveilleux. Les Dragons

Vertaler(s)
Lu’s Paragraph