De magische school – Bakkerij Bliss, deel 8

Coverafbeelding van: De magische school – Bakkerij Bliss, deel 8

Trefwoord(en)
magie
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Zonder dat haar familie het weet heeft Rozemarijn zich aangemeld bij de Academie voor Hogere Kook- en Bakkunsten. Die biedt de kans om in de leer te gaan bij een grootmeesterbakker. Rozemarijn krijgt tot haar verbazing de toelating om deel te nemen aan het examen, net als haar vriendin Nevika. Ze ontmoeten er nog 6 andere kandidaten. Bij de eerste opdracht moeten ze iets bakken dat het onzichtbare zichtbaar maakt. De leerkrachten hebben zich onzichtbaar gemaakt en het is de bedoeling dat de deelnemers hen vinden. Roos gebruikt een ingrediënt dat ze zelf meebracht en ontdekt zo dat er geesten in de school rondzwerven. En dat alle muren van de school volgeschreven staan met recepten. Zo raakt ze verwikkeld in een oude vete die moet opgelost worden en een kandidaat die zwaar in de problemen komt door het gebruiken van de onzichtbare recepten. En omdat Roos altijd anderen wil helpen, begint voor haar weer een zware uitdaging. Maar of ze op die manier haar examen zal halen, valt te betwijfelen…

De avonturen van de magische familie Bliss zijn steeds spannend en verrassend. Dit keer staat Roos er alleen voor, ook al duiken haar broers en tante net op tijd op om te zorgen dat alles min of meer goed afloopt. Roos en haar vriendin Nevika krijgen het erg moeilijk. Ze willen goede proeven afleggen, maar moeten ondertussen zorgen dat hun nieuwe vriendin Lucy alles overleeft. En dan zijn er nog die geesten die geholpen moeten worden. Actie, spanning en avontuur verzekerd, want het hele boek is een opeenstapeling van verrassende gebeurtenissen.
De personages zijn enerzijds oude bekenden en anderzijds verfrissende nieuwelingen. Een gezonde mix die zorgt voor boeiende avonturen. De spanning wordt mooi opgebouwd naar een spectaculair hoogtepunt. Het is dan ook geen verrassing dat zelfs de leerkrachten van de school vol verbazing naar Roos’ activiteiten staan te kijken.
Een vrolijk en spannend avonturenverhaal boordevol magie en actie.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kathryn Littlewood   

Illustrator
Wouter Tulp   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
Bakkerij Bliss

Jaartal
2020

ISBN
9789000374502

Aantal pagina's
301

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Magic School – A Bliss Novel

Vertaler(s)
Annemarie de Vries