De maffe schoolreis van Max

Coverafbeelding van: De maffe schoolreis van Max

Trefwoord(en)
dyslexie
schooluitstap
tijd

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De klas van Max gaat op schoolreis. Maar Max komt te laat op school, de bus rijdt net weg. Nu moet hij op school blijven, in een andere klas, want zijn moeder werkt in de stad en kan hem niet komen halen. Gelukkig vindt ze een oplossing: de buurman wil Max met de scooter naar het station brengen. Dan kunnen ze samen de trein nemen naar de stad waar Max’ mama hem dan naar de haven kan brengen, waar zijn klas de veerboot zou nemen. Maar wanneer ze in de stad aankomen, heeft Max’ mama slecht nieuws: ze mag van haar baas niet zo lang wegblijven. Maar Max heeft weer geluk, hij ziet net de directeur van zijn school langskomen, die de tas van Max’ meester bijheeft. Daarin zitten alle papieren die de meester nodig heeft, die lag nog op school. Zo is Max nog eerder dan zijn klasgenoten aan de haven. En heeft hij onderweg veel meer gezien dan vanuit de bus.

Wat eerst dikke pech lijkt, wordt nadien een dikke meevaller. De schoolreis van Max is veel avontuurlijker dan die van zijn klasgenoten. Hij reist met een scooter, een trein en een stadsbus terwijl zijn vrienden gewoon in de schoolbus zitten. In de trein mag hij zelfs vooraan bij de treinbestuurder in de cabine komen kijken. Het is boeiend om Max’ belevenissen te volgen, je leeft helemaal mee met zijn reisje. De vlotte tekst (AVI 6/M5) en vrolijke illustraties zorgen voor een pittig verhaal.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marco Kunst   

Illustrator
Hester van de Grift   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728282

Aantal pagina's
38

Prijs
€11,99