De maffe mensen uit de Mooistraat

Coverafbeelding van: De maffe mensen uit de Mooistraat

Trefwoord(en)
buurt
verrassing
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Edwin en Marjolein wonen in de Mooistraat, net als meneer Frits. Wanneer Edwin op een dag lelijk valt, helpen meneer Frits en Lein hem weer recht. Omdat zijn been zo’n pijn doet, neemt meneer Frits hen mee naar de dokter. Tot hun grote verbazing woont er een dokter in hun straat die ze nog nooit gezien hebben. Die blijkt een buurvrouw te hebben met een jungletuin, die hebben Edwin en Lein ook nog nooit gezien. Daarnaast woont dan weer een bakker, ook totaal onbekend. Is dit hun straat wel? En waarom lijkt iedereen uit een andere tijd te komen?

Dit spannende verhaal prikkelt je verbeelding. Het is niet onmiddellijk duidelijk wat er aan de hand is, maar dat het ongewoon is wordt al snel duidelijk. Edwin en Lein twijfelen steeds meer of ze hun straatbewoners wel kennen. Een duidelijk en erg fantasievol verhaal in AVI 5/E4.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Bies van Ede   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728367

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,99