De macht van de liefde

Coverafbeelding van: De macht van de liefde

Trefwoord(en)
Oude Griekenland
mythen
helden
liefde
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De vele herdrukken en nieuwe uitgaven met eerder gepubliceerde verhalen van Imme Dros met illustraties van Harrie Geelen zijn moeilijk bij te houden.
Zoals deze bundel verhalen die eerder deel uitmaakten van het in 2004 verschenen lijvige boek ‘Griekse Mythen’.
Het zijn de mythen van Afrodite, de godin van de liefde, die slaapt met de god van de oorlog.
Je leest in deze paperback de mythe van pygmalion, die gek van verlangen een marmeren beeld maakt dat de liefde perfect verbeeldt. Of de mythe van Narkissos, die alleen nog verliefd kan worden op zijn eigen evenbeeld en sterft in de nabijheid van de door hem afgewezen Echo. Of de mythe van Orfeus die zijn geliefde Eurydike gaat halen in het dodenrijk maar het niet kan laten om achterom te kijken, waardoor zij voorgoed verdwijnt.
En nog veel meer …
In totaal 12 noodlottige verhalen waarin de liefde centraal staat. Niet de gewone liefde, maar de almachtige liefde die kan verwoesten, de liefde tussen goden en mensen, de versmachtende liefde die niets ontziet, …
Passie voert hier dus hoogtij, redelijkheid is ver te zoeken.
Dros verstaat de kunst om oude verhalen te hervertellen met een eigentijds ritme en woordgebruik maar toch met respect voor de originele stijl ervan. Haar verhalen laten zich (voor)lezen als vlotte vertellingen. Zij creëert met haar woorden rijke beelden die je fantasie aanspreken op een haast filmische wijze.
Daarbovenop zijn er nog de kleine beelden van Geelen die het geheel verluchten. Met ruwe verfstreken en heldere kleuren illustreert hij de verhalen op een gepaste wijze. Zijn ruwe zwarte lijnen suggereren meer dan er te zien is. Vaak verlang je naar een grotere uitgave omdat de prenten dan beter tot hun recht zouden komen.
Achteraan lees je nog een verklarende woorden- en namenlijst om af en toe te raadplegen opdat je het spoor van personages en intriges niet bijster zou raken. Want het wereldje van goden en mensen die Dros met verve beschrijft is erg uitgebreid en divers. 

Eric Vanthillo - februari 2012

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
Harrie Geelen

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2012

ISBN
9789045112770

Aantal pagina's
112

Prijs
€10,00