De Loa van de dood

Coverafbeelding van: De Loa van de dood

Trefwoord(en)
avontuur
voodoo
zwarte magie

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Na de terugkeer van de vrienden uit Fez blijkt dat Jacco en Vincent ontvoerd zijn en ook Sam is ‘verdwenen’. Dat wil zeggen dat haar lichaam er wel is, maar haar geest ergens wordt gevangen gehouden. Mo, Marko en Johnny gaan op zoek naar hun verdwenen vrienden. Het leidt hen naar Haïti, waar ze kennis maken met de geheimzinnige vodou en zombies. Een oeroude heks wil haar macht uitbreiden en is daarvoor tot alles in staat. Hoe vinden ze de geest van Sam terug? Waar zijn Jacco en Vincent? Wie kan hen helpen? Wie is te vertrouwen? Hebben ze de moed om zich te meten met meesters in vodou?

Dit is het derde deel over Jacco en zijn vrienden. Het verhaal begon in Amsterdam, verplaatste zich toen naar het Marokkaanse Fez en belandt nu op het eiland Haïti. Het verhaal is een ingewikkeld kluwen van gebeurtenissen en personages die zich op en onder de oppervlakte afspeelt, dan verspringt van plaats en tijd of van vertelstandpunt. Het verhaal wordt verteld door de alwetende auteur, vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang het verhaal dat vereist.
Door magische gebeurtenissen uit het vodou kunnen de meest fantastische dingen gebeuren om het verhaal in een bepaalde richting te sturen of gebeurtenissen te laten verlopen.
Er wordt heel wat inleefvermogen van de lezer gevraagd om mee te gaan in dit verhaal.
Het eerste deel, ‘Het fort van Sjako’, dateert al van 2005 en staat de lezer niet meer zo helder voor de geest om verwijzingen uit dit deel voldoende te kunnen plaatsen. Het hele gebeuren rond de voodoo – of vodou zoals de auteur het schrijft – , komt niet helemaal levensecht of geloofwaardig over bij de lezer.
De uitgave is erg ‘basic’. Een gelijmd boek met slappe kaft, het lijkt eerder op een proefdruk. Het boek is ook enkel te verkrijgen via de website van de uitgeverij Legba van de auteur.
Moeilijk inleefbaar en verwarrend verhaal met heel veel gebeurtenissen en personages die ook nog eens af en toe van naam verwisselen of zich in een andere gedaante voordoen.

Pol Van Damme - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Richard Meijer

Uitgeverij
Legba   


Jaartal
2016

ISBN
9789082196108

Aantal pagina's
246

Prijs
€17,00