De lieve krokodil

aanrader Coverafbeelding van: De lieve krokodil

Trefwoord(en)
krokodillen
kartonboek
achtervolgen
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
1 jaar

Een krokodil is aan het wandelen wanneer een muis in paniek komt aangehold. Ze wordt achtervolgd door een slang maar de krokodil jaagt die weg. Even later jaagt de krokodil een hyena weg die een everzwijn achtervolgt. Daarna verjaagt hij een Cheeta die een antilope opjaagt. Maar wanneer een neushoorn zijn hulp wil voor de leeuw die achter hem aan zit, is de krokodil niet sterk genoeg meer. Alle dieren die hij beschermde staan immers op zijn rug, en die neushoorn is erg zwaar. De vier achtervolgde dieren verjagen dan zelf maar de leeuw. Samen zijn ze sterk en nooit meer bang. Maar wat doet de krokodil?…

Dit speelse stapelverhaal kent een knappe opbouw en een verrassend einde. De dieren die hulp nodig hebben worden steeds groter, zodat de lezer steeds nieuwsgieriger wordt naar de afloop van het verhaal. Wie zal nog hulp zoeken? Kan de krokodil iedereen verjagen? En is ze zo lief als de titel laat uitschijnen?
De tekst in dit boek beperkt zich tot de essentie, nauw aansluitend bij de illustraties. Die plaatsen de dieren centraal, zonder achtergrond. Zo komen ze nog beter tot hun recht. Met grote ogen en expressieve snuiten komen hun gevoelens knap in beeld: bang, boos en blij. Heerlijke personages voor een spannend dierenverhaal. De stevige kartonnen bladzijden zorgen ervoor dat ook erg jonge lezers al kunnen genieten van dit boek. Een aanrader!

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Timmers   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045124964

Aantal pagina's
29

Prijs
€13,99