De leukste stomste dag ooit

Coverafbeelding van: De leukste stomste dag ooit

Trefwoord(en)
emoties
boos
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Voor de kleine Sem was het de stomste dag ooit. Hij stampte, hij mokte en hij brulde. Maar niemand reageerde. Zijn moeder niet, zijn vader niet en ook zijn zusje niet. Dan zat er maar één ding op: weglopen. Hij pakte zijn belangrijkste spullen bij elkaar en vertrok. Tot helemaal aan het einde van de tuin. Daar stopte hij, want hij had honger en hij was moe. Zouden ze hem nu al missen en verdrietig zijn? Zou hij terug naar huis keren? Maar plots, voor hij dat kon doen, stond er een groot, donker woud tussen hem en zijn huis. Geen tijd om eromheen te lopen, hij moest er dwars doorheen. In zijn tocht door het bos ontmoette hij een stampende beer, een mokkende olifant en een brullende leeuw. Samen werd het best gezellig en ontdekten zij dat dansen, muziek maken en zingen zoveel leuker was. En Sem ging terug naar huis (en de beesten ook)…

Dit uiterst herkenbare prentenverhaal zit vol fantasie en werkt erg bevrijdend voor wie wel eens in zo’n bui blijft hangen (en wie doet dat niet?…).
De kleurrijke prenten zijn pareltjes vol sfeer. Zij focussen telkens op de essentie zonder te veel overbodige details. Het jongetje zelf, Sem, oogt zeer expressief en aandoenlijk, waardoor identificatie zonder moeite zal verlopen.
De eenvoudige tekst laat zich vlot voorlezen en speelt efficiënt met expressie en klank.
Een dankbaar verhaal voor soms wel stampende, mokkende en brullende peuters en kleuters. Maar eigenlijk voor iedereen wie van fantasie en durf houdt.

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sophy Henn

Illustrator
Sophy Henn

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024597383

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Best Worst Day Ever

Vertaler(s)
Joukje Akveld