De leugen – Rollercoaster six, deel 1

Coverafbeelding van: De leugen – Rollercoaster six, deel 1

Trefwoord(en)
middelbare school
vriendschap
vermist

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Op een morgen komt Shosha niet aan op school. Haar vriendengroepje is meteen gealarmeerd, want de avond voordien was alles nog in orde. De groep gaat op onderzoek uit, bij de ouders van Shosha en in de buurt waar Shosha woont. Na een Amber-alert van de politie krijgt één van de vrienden een bericht via een game-chat. Maar daarmee is het probleem niet opgelost.

Het verhaal speelt zich af in een vriendengroepje uit een middelbare school. Ze voelen zich zo hecht met elkaar dat ze zelfs spijbelen en tegen hun ouders ingaan om hun vriendin terug te vinden. Waarom ze zo hecht zijn, ontdekt de lezer gaandeweg het verhaal. Een enge gebeurtenis een tijd voordien heeft hen dicht bij elkaar gebracht. Die gebeurtenis wordt stukje bij beetje doorheen het verhaal verteld.
Dit boek is het eerste van een reeks verhalen die telkens voornamelijk vanuit het standpunt van één van de personages wordt verteld door een alwetend auteur. Het vriendengroepje is divers, met verschillende achtergronden. Zo kunnen jongeren uit vele geledingen zich mogelijk herkennen in één van de personages.
Zoals de titel van de reeks vermeld komen er heel wat emoties naar boven. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op maar blijven voor het grootste deel wel enkel gefocust op het vriendengroepje. De school en de omgeving spelen slechts een kleine  rol in het verhaal. De enge gebeurtenis die de groep zo hecht heeft gemaakt is niet helemaal overtuigend. Ze belicht een bepaald element over het leven van de zes vrienden waarop de auteurs in de volgende delen verder kunnen bouwen.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Charles den Tex
Fred Diks   

Uitgeverij
Volt   


Reeks
Rollercoaster six

Jaartal
2023

ISBN
9789021475967

Aantal pagina's
186

Prijs
€17,99