De legende van de wachters: de redding

Coverafbeelding van: De legende van de wachters: de redding

Trefwoord(en)
dieren
goed en kwaad
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Soren zou blij moeten zijn nu zijn zusje Eglantine ook in de Grote Boom van Ga’Hoole weer op haar plooi komt. Maar Soren’s leermeester Ezylryb is verdwenen en Soren voelt aan dat er meer aan de hand is. Tegen de regels van de Boom in gaat Soren met zijn vrienden op zoek naar zijn mentor. Het wordt een levensgevaarlijke zoektocht.

Deel drie in de reeks ‘De legende van de wachters’ gaat verder waar deel twee geëindigd is. Het is niet mogelijk om de delen afzonderlijk te lezen. De lezer zou niet begrijpen wie wie is en waarom iemand zus of zo handelt of reageert.
De verschillende ‘personages’ (het zijn uilen, maar wel sprekende uilen die allerlei menselijke vaardigheden bezitten zoals boeken lezen of dingen smeden) zijn ondertussen gekend. Soren is een zachtaardig uiltje dat over bijzondere gaven beschikt, maar daar niet mee te koop loopt en eigenlijk nog erg aan zichzelf twijfelt. Zijn vrienden die hem zien als hun leider moeten hem telkens overtuigen dat hij correct handelt.
De vaardigheden die de uilen in vorige avonturen hebben opgedaan, hebben ze nodig om de uitdaging waar ze nu tegenover komen te staan de baas te kunnen. In dit deel van het verhaal komt de lezer ook te weten wat er met de ouders van Soren gebeurd is. De originele Engelse versie van het verhaal is al tien jaar oud en de reeks bevat nog heel wat delen. De geïnteresseerde lezer kan nog een hele tijd verder.
De gelijknamige animatiefilm over de uilen van Ga’Hoole is slechts een slap doorslagje van deze reeks.

Pol Van Damme - januari 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Kathryn Lasky   

Uitgeverij
WPG Uitgevers   
Manteau   


Reeks
De legende van de wachters

Jaartal
2013

ISBN
9789022329160

Aantal pagina's
196

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Guardians of Ga’Hoole, The rescue

Vertaler(s)
Emmy Middelbeek