De leerling-toveraar – De Magische Wereld van Charlie, deel 1

aanrader Coverafbeelding van: De leerling-toveraar – De Magische Wereld van Charlie, deel 1

Trefwoord(en)
magie
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Vijf jaar geleden is Charlies oma verdwenen. En nu is ze teruggevonden, maar ze is er slecht aan toe. Haar geheugen is weg en haar gezondheid is belabberd. Charlies moeder neemt haar onmiddellijk in huis, om haar goed te kunnen verzorgen. Door de komst van zijn oma verandert er iets voor Charlie. Hij ontdekt dat zijn oma een machtige Magister was, en dat hij ook speciale krachten heeft. Hij belandt bij meester Lin, een oud-leerling van zijn oma die hem wil helpen. Want er is een Ruiter op stap die Charlie wil doden. Gelukkig krijgt hij ook nog hulp van Sapodila, een leerling uit zijn klas die altijd al wat speciaal leek en op een afstand van iedereen bleef. Ze wil hem leren toveren, ook al lijkt Charlie er weinig aanleg voor te hebben. Ze reizen samen met meester Lin naar de magische stad Thadam om te klagen over het gedrag van de Ruiter bij de Academie. Maar daar blijkt dat er aan de Academie vuil spel gespeeld wordt, waardoor meester Lin in de gevangenis belandt. Charlie en Sapodila ontsnappen en houden zich schuil op school. Wanneer ze daar ontdekt worden, barst een grote strijd los.

Dit verhaal neemt je mee in een wervelwind vol magie en avontuur. Het is fascinerend om samen met Charlie te ontdekken wat magie voor hem kan betekenen. En hoe de magische wereld er uit ziet. Dat blijkt een wereld vol bedrog en intriges te zijn, waar heel wat fout loopt. Charlie zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het onthullen van al wat fout loopt, maar dat gebeurt nog niet in dit eerste deel van de reeks over Charlie.
Het verhaal zit boordevol spanning, met verrassende wendingen en verbazingwekkende onthullingen. Er zit veel vaart in, waardoor het onmogelijk is om dit boek weg te leggen voor het uitgelezen is. De personages zijn goed gekozen en raak getypeerd. Naast de actie en de spanning zit er ook humor in het verhaal. Dat maakt het geheel onweerstaanbaar.
Een spannende aanrader vol avontuur en magie.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Audrey Alwett   

Illustrator
Stan Manoukian

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
De Magische Wereld van Charlie

Jaartal
2021

ISBN
9789024593866

Aantal pagina's
348

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Magic Charly – L’Apprenti

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg
Sandra Verhulst