De Langelievelotjeslaan – waar 10 bijzondere huisjes staan

De auteur van deze fantasierijke voorleesbundel vol verhalende verzen op rijm noemt zichzelf ‘schrijfster van poëzie met een kleine p’: kleine gedichtjes, herkenbaar en emotioneel, die je verwonderen en je aanspreken op je eigen emotie.
In deze lekker dikke bundel van bijna 200 pagina’s en een 80-tal miniverhaaltjes op rijm ontmoet je vele personages die samenwonen in de Langelievelotjeslaan: Dirkje Donderwolk die altijd moppert en zeurt, de durfal Ziza, Pol Prietpraat de babbelkous, Pia de poes, de lieve juffrouw Pannenkoek, Bompa Snor die van rust en stilte houdt, meneer Modest die zijn vrouw verloor, en vele anderen. Allen wonen ze in een van de tien huisjes en door de korte verhaaltjes krijg je een inzage in hun leven. In dat leven komen de alledaagse gebeurtenissen aan bod. Aan herkenbaarheid dus geen gebrek: Tuur Teder en zijn zusje die twee mama’s hebben, oma Roos en opa Snor die wandelen in het bos, Pol die naar het ziekenhuis moet, Dirkje die een liefdesbrief schrijft voor de jongen van zijn dromen, Ziza’s visje dat sterft, een luizenplaag op school, meneer Modest die elke zondag rummikub speelt met zijn beste vriend, carnaval op school, en veel meer.
Elk verhaaltje leest als een gedicht, broos en teder, met een lichte humor en emoties die je raken.
Ilse Hermans illustreerde dit met kleurrijke prenten die de verhalen perfect aanvullen. Zij toont fragmenten of associeert er vrolijk op los met expressieve personages en situaties vol fantasie en plezier.
Een rijke bundel, goed voor vele uren heerlijk herkenbaar (voor)leesplezier. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Janis Ooms   

Illustrator
Ilse Hermans   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789463376976

Aantal pagina's
188

Prijs
€22,00