De laatsten

Als Sam op een avond een pizza wil halen, wordt hij plots omgeven door een vreemde mist en verliest hij het bewustzijn. Als hij weer bijkomt, is de wereld helemaal veranderd. Op enkele mensen na is de hele stad verlaten. En de enkele mensen die hij ontmoet, reageren vreemd en erg bizar. Sam begrijpt niet wat er aan de hand is, maar gaat op zoek naar de oorzaak van dit vreemde gebeuren. Dat is echter niet zonder gevaar.

Een vreemd mysterieus verhaal dat de lezer meeneemt naar een verwarrende en ontredderde omgeving. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Sam, in de ik-vorm. De lezer ervaart de wereld dan ook zoals Sam die ervaart. Net zoals Sam wil de lezer het antwoord weten over wat er is gebeurd en hoe het zal aflopen.
Het verhaal leest vlot en houdt de lezer vast omdat die deze gecreëerde wereld even vreemd vindt als Sam. De ontknoping valt echter een beetje tegen. Het wordt op het einde vrij ingewikkeld en moeilijk te geloven. De proloog van het verhaal – die in eerste instantie niets met het verhaal te maken lijkt te hebben – bevat de sleutel tot de ontknoping. Helaas komt die niet echt geloofwaardig over want het mysterie is er niet mee opgelost.
Een bevreemdend verhaal dat de lezer geboeid houdt maar door een weinig overtuigend slot de lezer bevreemd achterlaat. Niet alle vragen zijn beantwoord.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Isabelle Quinn

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044823301

Aantal pagina's
154

Prijs
€15,95