De laatste wilde dieren

Coverafbeelding van: De laatste wilde dieren

Trefwoord(en)
bedreigd
overleven
genezen
zoektochten
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Kester zit opgesloten in een speciale kostschool. In de buitenwereld zijn ondertussen alle dieren uitgestorven. Maar Kester heeft contact met een kakkerlak. Hij lijkt er zelfs mee te kunnen praten. Op een dag blijkt echter dat hij echt met de kakkerlak praat want die helpt hem ontsnappen uit de school. Er blijken toch nog dieren in leven te zijn en die zoeken zijn hulp. Hij heeft een gave: hij kan in gedachten praten met dieren, ook al spreekt hij al jaren niet meer tegen mensen. Een ander pluspunt is het feit dat zijn vader een geneesmiddel zou ontdekt hebben tegen de ziekte die de dieren uitroeit. Maar waar is Kesters vader? En wil hij helpen?

Kester ontmoet tal van dieren en mensen op zijn tocht, de ene al vriendelijker dan de andere. Geregeld bevindt hij zich in levensgevaar, of worden de dieren die hem vergezellen met de dood bedreigd. Toch houdt hij vol, hij wil iets goedmaken. En hij wil vooral zijn vader terugvinden.
Er zitten grappige momenten in dit verhaal, maar het is vooral erg spannend. Ontroerend ook, zo heeft dit verhaal heel wat te bieden voor wie wil meegaan in de fantasiewereld van deze schrijver. Zijn toekomstbeeld ziet er niet rooskleurig uit, maar door de tocht van Kester groeit er hoop. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de mensen.

Een aangrijpend verhaal dat na afloop al een kijkje laat nemen in de toekomst door een fragment van deel 2 te tonen. Kesters avontuur is nog niet afgelopen…

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Piers Torday   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2015

ISBN
9789024568727

Aantal pagina's
333

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Last Wild

Vertaler(s)
Aimée Warmerdam