De laatste vuurtorenwachter – De kronieken van Finn, deel 2

Coverafbeelding van: De laatste vuurtorenwachter – De kronieken van Finn, deel 2

Trefwoord(en)
dromen
avontuur
andere werelden
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Finn en zijn vrienden zijn in de Droomwereld nog steeds op zoek naar de Zandman. In de Wakkere Wereld blijken vuurtorenwachter Isidoor en bibliothecaris Nabil meer te weten. Maar ze geven hun informatie niet zomaar prijs. Ondertussen zint de Zandman in de Droomwereld op verschrikkingen die hij in de Wakkere Wereld wil loslaten. Finn en zijn vrienden staan voor een bijna onmogelijk opgave.

Dit is het tweede deel over de avonturen van Finn die zich in twee werelden afspelen. ’s Nachts als hij in bed ligt in de Droomwereld en overdag in de Wakkere Wereld. In dit deel is de Wakkere Wereld – in tegenstelling tot het eerste deel – weinig aanwezig. Behalve de omgeving van de vuurtoren, lijkt de rest van de Wakkere Wereld (bijna) niet te bestaan. De Droomwereld daarentegen neemt het grootste deel van het verhaal voor zijn rekening. Want daar zal Finn een belangrijke ontdekking doen over zijn vader en krijgt hij tips en medewerking van enkele bizarre figuren. In een gedroomde wereld kan natuurlijk alles gebeuren wat er maar gedroomd kan worden, tot de meest fantastische en onmogelijke dingen toe. Waarbij het fantasierijk voorstellingsvermogen van de lezer sterk wordt aangesproken.
Maar meer dan in het eerste deel krijgt de lezer inzicht in de verschillende werelden – er blijkt zelfs nog een derde wereld te bestaan. Maar die is blijkbaar voor een volgend deel voorbehouden, want ook nu is het verhaal niet af en zal vervolgd worden.
Vlot lezend fantasievol verhaal. Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Geert Klaasen

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Reeks
De kronieken van Finn

Jaartal
2020

ISBN
9789002271106

Aantal pagina's
158

Prijs
€15,99