De krijger in mijn kledingkast

Coverafbeelding van: De krijger in mijn kledingkast

Trefwoord(en)
humor
tijdreizen
wraak
magie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De middeleeuwse tovenaar Merdijn belandde tijdens een vorig avontuur bij zijn nakomeling Roos in het heden. Ze hielp hem terug naar het verleden zodat hij kan trouwen met zijn jeugdliefde Lidewijde. Na zijn vertrek hebben Roos en haar broer Kris veel geoefend met hun magische krachten die ze van Merdijn geërfd hebben. Ondertussen is Merdijn getrouwd en de rechterhand van de jonge koning Arthur. De krijger Vanheldon is boos op Merdijn omdat hij zijn leger heeft verwoest. Hij wil wraak nemen en krijgt magische hulp van de heks Druilla. Die stuurt Vanhessa, de dochter van Vanheldon, naar het heden om Roos te ontvoeren. Zo willen ze Merdijn dwingen om naar hen te komen. Maar Vanhessa vergist zich en ontvoert Kris, Roos’ broer. En alhoewel Roos jaloers was omdat Kris zo vlot kon toveren, gaat ze toch naar hem op zoek. Samen met Merdijn start ze een reddingsactie.

In het vorige verhaal kwam de middeleeuwse Merdijn in het heden terecht, nu is het de beurt aan Roos om in de middeleeuwen terecht te komen. Ze moet nu goed oppassen dat ze niets verandert aan de geschiedenis. Dat zou het heden immers ook  kunnen veranderen.
De tocht die Roos en Arthur ondernemen, zit vol gevaar en magie. En humor natuurlijk, net als de gebeurtenissen in het kasteel van Vanheldon, waar Kris gevangen gehouden wordt. Een speciale rol is weggelegd voor de cavia van Roos, die op het hoogtepunt van het verhaal voor de juiste hulp kan zorgen. Zijn commentaar op al wat gebeurt is ook hilarisch.
Elk hoofdstuk is voorzien van een intrigerende titel waardoor je snel verder wil lezen. Om elk hoofdstuk af te sluiten, staat er een versje van 4 lijnen. Het vat de gebeurtenissen samen, of stelt een vraag over toekomstige gebeurtenissen. Het zorgt voor een extra trigger om je snel naar het volgende hoofdstuk te loodsen.
Regelmatig vind je onderaan de bladzijde een voetnoot. Soms met wat info over middeleeuwse gebruiken, maar soms ook gewoon wat (grappige) commentaar van de auteur. Af en toe zorgt een illustratie voor wat extra ondersteuning van het verhaal.
Een grappige en magische tijdreis.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Simon Farnaby

Illustrator
Claire Powell   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2022

ISBN
9789030509028

Aantal pagina's
294

Prijs
€21,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Warrior in my Wardrobe : More Misadventures of Merdyn the Wild

Vertaler(s)
Mijke Hadewey van Leersum