De koningin der luizen

Coverafbeelding van: De koningin der luizen

Trefwoord(en)
eenzaam
fantasie
spiegel
dromen
samenleving

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het hoofdpersonage van dit prentenverhaal – een meisje – woont alleen op een schroothoop tussen rommel en vuilnis. Kakkerlakken, ratten, muizen, spinnen, een slak, kleine kevers, een wandelende tak en een duizendpoot houden haar gezelschap. Maar ze mist mensen. Eenzaamheid knaagt aan haar. Ook al is ze een koningin, de koningin der luizen.
Op een dag neemt ze een besluit en beklimt ze de berg rommel, op zoek naar mensen zoals zij. Boven op de top wordt zij verblind door iets. Of beter iemand. Iemand die opgesloten lijkt te zitten. Barones de duizendpoot zal haar uit haar lijden verlossen en de wereld zal nooit meer zijn als voorheen…
De uitvoerige tekst op rijm die zich laat lezen als een modern sprookje, zit soms wat in zijn rijmpatroon gevangen. Hij balanceert tussen poëzie en proza en vertelt het verhaal chronologisch. Hier en daar sluipt oubolligheid en betutteling om de hoek.
De kleurrijke prenten vangen mooi de dromerige sfeer in grote schilderijen met zachte kleuren en een speelse lijnvoering. De personages met opvallend grote ogen zijn expressief en houden je aandacht vast.
Een origineel verhaal met een duidelijke moraal, zoals het sprookjes betaamt.

Eric Vanthillo - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Robin Aerts

Illustrator
Yasmin Van de Werf

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914568

Aantal pagina's
28

Prijs
€16,95