De koning die het donker verbood

Coverafbeelding van: De koning die het donker verbood

Trefwoord(en)
koningen
angsten
donker

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Er was eens een prinsje dat bang was voor het donker. Toen hij een prins was besloot hij om er iets aan te doen. En toen hij koning werd deed hij het: hij zou het donker verbieden. Zijn raadslieden waren echter slimmer dan hij en beraamden een sluw plan: zij verspreidden geruchten alsof het donker eng en saai was en dat het slecht was voor de mensen. En inderdaad, na een tijd geloofden die mensen alle geruchten en waren ze blij dat de koning het donker verbood. Boven het paleis kwam een enorme kunstzon, in alle huizen verdwenen de gordijnen en overal brandden steeds alle lampen. Er was nu 24u op 24u licht in overvloed. Maar snel werd iedereen zo moe dat het leven niet meer te leven was. Ze kwamen in opstand tegen de lichtinspecteurs en de koning…

Dit originele prentenboek over een heel herkenbaar gegeven werd met veel fantasie uitgewerkt tot een gelaagd boek waarin ook volwassenen zaken uit de realiteit herkennen: het misleiden van het volk, de leugens en de opstand. Terwijl kinderen een fictieve fantasie lezen over het donker en de angst ervoor, lezen volwassenen een verhaal over manipulatie en volksopstand. Knap hoe beide lagen samen één verhaal vertellen.
De beknopte tekst leest vlot en laat veel ruimte voor eigen fantasie.
De sfeervolle prenten in hoofdzakelijk zwart en wit met geel als lichtpunt houden je aandacht vast. Zij vertellen het verhaal soms als in een strip maar meestal door vele details op de prenten die je keer na keer ontdekt.
Een verrassend prentenboek vol fantasie, ideaal voor wie bang is in het donker.

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Haworth-Booth   

Illustrator
Emily Haworth-Booth   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789464290387

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The King who Banned the Dark

Vertaler(s)
Edward van de Vendel