De Knerpers

Coverafbeelding van: De Knerpers

Trefwoord(en)
avontuur
redden
helden

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op een ochtend wordt Suzy Modderman wakker en ontdekt dat haar moeder weg is. En niet alleen die van haar, alle volwassenen in het dorp blijken verdwenen te zijn. Samen met haar buurmeisje Irry en haar overbuurjongen Kees probeert Suzy uit te zoeken wat er gebeurd is. Zo ontdekken ze dat er onder hun bed een doorgang is naar een andere wereld. Daaruit komen Knerpers, wezens die afval en rommel komen stelen. Zij hebben de volwassenen ontvoerd omdat die altijd alles opruimen, zo is er niets meer over voor hen. Suzy gaat in de Knerperwereld op zoek naar haar moeder en de andere volwassenen. Daar doet ze wel heel belangrijke ontdekkingen…

Lucy is een echte heldin. Ze vertrekt vol moed naar een onbekende wereld om de volwassenen terug te halen. Daarbij is de hulp van haar vrienden zeer belangrijk. Vooral Kees, een jongen die veel gepest wordt, speelt een belangrijke rol en wordt haar beste vriend. Want samen zo’n gevaarlijk avontuur beleven, schept een speciale band.
Dit spannende avontuur bevat ook heel wat humor. Bovendien is het rijkelijk voorzien van zeer uitnodigende stripachtige illustraties, waardoor de wondere wereld van de Knerpers mooi in beeld komt. De personages zijn karikaturaal uitgewerkt, wat perfect past in dit verhaal. Levendige dialogen en een aangename vertelstijl maken het verhaal pittig en speels. Actie en spanning worden mooi opgebouwd in het verhaal, dat wordt afgesloten met een onverwacht happy end.
Een boeiend avontuur met een mooie boodschap.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Fletcher

Illustrator
Shane Devries   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2019

ISBN
9789030504306

Aantal pagina's
354

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Creakers

Vertaler(s)
Lidwien Biekmann