De kleine dierendokter

Coverafbeelding van: De kleine dierendokter

Trefwoord(en)
verzorgen
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Kinderen vinden ‘doktertje spelen’ altijd leuk. Nu is er voor hen ook ‘De kleine dierendokter’. Op elke spread is er een diertje dat over iets klaagt en wordt de kinderen gevraagd om voor het dier te zorgen.

Het gaat telkens om korte opdrachten die de kinderen echt of alsof kunnen uitvoeren: blazen op een schrammetje, aaien over een buikje, een massage geven enzovoort. Bij elk dier begint het met een geluid of uitroep in een groot lettertype. Kinderen doen vanzelf mee met de geluiden en handelingen en voelen zich betrokken. Het zijn herkenbare situaties voor hen. Het gaat niet alleen over kwaaltjes, ook gewoon over bijvoorbeeld tandenpoetsen of slapengaan. Het was wel sterker geweest als de opdrachten ook in het echte leven een goede ‘behandeling’ zouden zijn: blazen op een schrammetje of een snoepje geven voor de honger zijn niet meteen de beste keuzes.

De illustraties van Eric Bouwens zijn fris en levendig. De diertjes zijn schattig en grappig getekend. Ze staan centraal met weinig achtergrondelementen en een leuk kleurgebruik. ‘De kleine dierendokter’ is een mooie uitgave voor een aangenaam, interactief voorleesmoment.

Marjolein Noé - maart 2018

Zoek op bib.be

Illustrator
Eric Bouwens   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2017

ISBN
9789002264139

Aantal pagina's
22

Prijs
€13,99