De klassieke wereld in 100 woorden

Over de klassieke wereld is al veel geschreven.
Dit fraai uitgegeven naslagwerk is daar een meer dan originele en fijne aanvulling op. Over het oude Egypte, Rome, Griekenland, de Foeniciërs en de Minoërs.
De makers kozen 100 trefwoorden die samen een mooi overzicht geven van de gehele tijd. Niet volledig, dat kan nooit, maar wel mooi in de richting ervan. Elk woord of term krijgt een volledige pagina toebedeeld. Met een korte, heldere tekst in ongeveer 100 woorden onder een grote licht gestileerde en aantrekkelijke illustratie die wel drie kwart van de ruimte inneemt.
Zo lees je over de Nijl, over het drinken van bier in het oude Egypte, over koning Hatshepsut, over de god Ra, over hoe de Foeniciërs purperslakken kweekten voor purperverf, over het paleizencomplex Knossos, over het ontstaan van democratie, over de eerste Olympische spelen, over de Agora, over de basis van het Theater, over de Mythische Griekse held Hérakles, over Troje en het paard, over Plato en zijn geschriften, over Romulus en Remus, over Spartacus, over Romeinse cijfers, over mozaïeken, over de ramp in Pompeii, en over zoveel meer.
Afwisseling en variatie troef in al deze boeiende info!
De teksten zijn beknopt en helder. De auteur weet de juiste toon te vinden om je aandacht vast te houden met boeiende informatie en fijne weetjes.
De illustraties combineren fantasie met vakmanschap. Zij zijn licht geabstraheerd en vrij strak, wat perfect aansluit bij de oude stijl die we kennen van vazen en andere afbeeldingen uit die tijd. De kleurenkeuze is zacht, wat het geheel een aangename indruk geeft.
Het ganse (naslag)werk is doordacht en geslaagd vormgegeven door Nancy Koot.
Een must in elke klas waar geschiedenis van de Oudheid aan bod komt maar even goed een welkome gast in elke persoonlijke bibliotheek van wie benieuwd is naar al deze boeiende geschiedenissen. 

Eric Vanthillo - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Clive Gifford   

Illustrator
Goshia Herba   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045124841

Aantal pagina's
112

Prijs
€22,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Ancient World in 100 Words

Vertaler(s)
Imme Dros