De Klank van Kleuren. Een reis van de verbeelding

Coverafbeelding van: De Klank van Kleuren. Een reis van de verbeelding

Trefwoord(en)
blind
verbeelding
metro
zoektochten
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
10 jaar

Een jong meisje dat langzaam blind wordt daalt af in de metro en neemt trein na trein. Zo maakt ze een ondergrondse reis door de tunnels van de metro. Ze komt op plaatsen die alleen zij kan zien in haar verbeelding: een bos waar een gouden blad begraven zou liggen, ze zwemt met dolfijnen, ligt te zonnebaden op de rug van een walvis, vliegt als een vogel door de wolken, … Ondertussen mijmert ze en stelt ze alles in vraag. Ze houdt vast aan de herinnering van wat ze ooit kon zien…
Een heel mooi boek dat het innerlijke worstelen van het meisje dat langzaam blind wordt poëtisch verwoordt en haar fantasie levendig in beeld brengt. Het boek werd bewerkt tot toneelstuk en speelfilm.

“Plotseling werd alles donker, alsof iemand een grap met me uithaalde en het licht uitdeed. Hulpeloos zocht en zocht ik, maar kon het niet meer vinden. Dus ging ik verder, stap voor stap, het duister in. Nu luister ik naar de klank van kleuren die ik niet kan zien. Ik probeer de vormen te ruiken, het licht en donker te proeven.”

Inge Umans - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Jimmy Liao

Illustrator
Jimmy Liao

Uitgeverij
Eduforce   


Jaartal
2013

ISBN
9789491510205

Aantal pagina's
124

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Sound of Colors

Vertaler(s)
Elske Kampen   
Seppy Sierksma