De kindervleesfabriek

Coverafbeelding van: De kindervleesfabriek

Trefwoord(en)
eten
honden
griezelen
angsten
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In 2017 verscheen van het duo Verstraeten-Mouton het hilarische ‘Tante Teefje’. Met deze nieuwkomer met de ronkende titel die het ergste doet vermoeden, bewijzen ze dat ze nog heel wat in hun mars hebben.
Hoofdpersonage is deze keer Korneel. Korneel-ik-eet-niet-veel.
Geen fruit, geen vlees, geen snoep of vis
er is écht NIETS… dat lekker is!
Behalve dan één magisch ding…
gele, zachte drilpudding!
Korneel eet niets, tot grote ergernis van zijn moeder. Die dreigt voortdurend met de fabriek in hun straat, waar ze elke avond kinderen in stukken hakken en bereiden. O wreed lot… Korneel blijft niet bij de pakken zitten en bedenkt een geniaal ‘Verstop-Wet-Plan’ dat bestaat uit 10 wetten.
Na maanden van volharding,
een engelengeduld en
één miljoen keer vragen
wordt zijn eerste wet vervuld.
Korneel krijgt een hond en zij worden de beste maatjes. Want de hond vreet in het geniep alles wat Korneel hem geeft. Maar dan… Op een avond moet Korneel gaan wandelen met de hond. Een incident met een kat en een dame op de fiets zorgt ervoor dat de hond ontsnapt en zo belanden hij en Korneel in de fabriek…
Nu ook weer schrijft de auteur rijmende verzen met een fijne vaart en een grote spanning. De heerlijke fantasie bulkt van de gruwel met stevige knipogen. Dit verhaal lees je met een snelvaart, het laat je niet los. En ben je aan het einde gekomen, dan keer je met plezier terug naar het begin.
De al even hilarische tekeningen stuwen het verhaal met veel zwier. De quasi-nonchalante stijl van Mouton met veel details, expressie en sfeer prikkelen je verbeelding. De keuze om het geheel sober te houden in zwart en wit met als enige kleur oranje is duidelijk en smaakvol. De kaft in fel oranje trekt je aandacht zonder meer. Zo klopt dit boek ook esthetisch naast het eerdere ‘Tante Teefje’ dat als enige kleur ‘groen’ kreeg.
En net als toen, zorgt nu ook weer Leen Depooter van ‘quod. voor de vorm’ voor een uitgekiende vormgeving als kers op de taart.

Eric Vanthillo - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ruth Verstraeten

Illustrator
Eva Mouton   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2019

ISBN
9789059088870

Aantal pagina's
58

Prijs
€16,99