De kindertemmer

Coverafbeelding van: De kindertemmer

Trefwoord(en)
kinderen
opvoeding
verwennen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Jannie en Kees ontmoetten elkaar op de camping en vonden elkaar heel lief. Ze maakten vele toekomstplannen en trouwden. De realiteit beantwoordde wel vaak niet echt aan hun dromen, maar daar maalden zij niet om. Als Jannie beviel van een tweeling, een jongen en een meisje, kon hun geluk niet op. Ze verwenden de kinderen dag na dag, tot Quinten en Annabel onuitstaanbare etters werden. Wat nu?Nog meer verwennen werkte alleen maar averechts. Sergeant-majoor mejuffrouw Van Rompelen van het ‘Bureau Ontzettend Lastige Kinderen’ kon hen ook niet aan. Dan restte er nog maar één oplossing: de onversaagde, verschrikkelijke kindertemmer…
Dit hilarische prentenboek vol ironie en overdrijving is erg herkenbaar voor jong en oud. De uitvergrotingen geven het geheel iets waanzinnig overdreven dat je doet glimlachen van stoute pret. Vriens is niet zuinig met zijn woorden. Hij vertelt er op los en neemt je mee op sleeptouw doorheen de dolle waanzin van deze tweeling.
Dit is echt een gedetailleerde vertelling ten voeten uit wat ons doet denken aan die gezellige vertelboeken van vroegere tijden.
De prenten sluiten perfect aan bij de stijl van het verhaal. Zij zijn al even grotesk en hilarisch. De Boer schetst met luchtige lijnen kleurrijke prenten vol details en fantasie die je graag ontdekt.

Eric Vanthillo - oktober 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jacques Vriens   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2015

ISBN
9789000346479

Aantal pagina's
26

Prijs
€12,50