De Kersthaas

Coverafbeelding van: De Kersthaas

Trefwoord(en)
kerstman
paashaas
toekomst
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De zoon van de Kerstman heeft een probleem. Voorzichtig vraagt hij aan zijn moeder of het de bedoeling is dat hij later, als hij groot is, Kerstman wordt. Natuurlijk is dat zo, het is een familietraditie. Maar het jongetje wil geen Kerstman worden. Hij houdt niet van chocolademelk en skiën, en heeft kerstboom- en rendierallergieën. Hij houdt ook niet van de winter, koud en donker. Zijn moeder probeert hem op andere gedachten te brengen, maar dat lukt niet. Dan moet zijn vader het maar oplossen. Die werkt zich snel in de problemen, want hij wil alle kinderen altijd geven wat ze echt willen. En als zijn zoon een Kersthaas wil zijn, tja, dan zit er niets anders op…

De makers van de verhalen over de Nee-hoorn lieten deze keer hun fantasie los op de Kerstman. Want die heeft een zoon die geen Kerstman wil worden, maar een Kersthaas. Hoe los je zoiets op? Want elke ouder wil zijn kinderen toch gelukkig zien? En de Kerstman moet toch elke wens vervullen?
Deze gegevens zorgen voor een lekker gek kerstverhaal, dat al vooruitloopt naar Pasen. Het hoofdpersonage is een jongetje dat weet wat hij wil, en dat tegen familietradities in gaat. Zo worden zijn ouders geconfronteerd met andere toekomstplannen dan ze in hun gedachten hadden. En omdat dit nu eenmaal een vrolijk verhaal wil zijn, is iedereen op het einde heel tevreden met de afloop. Zelfs de paashaas.
De speelse illustraties zijn vrolijk en heel dynamisch. Er valt ook heel wat te bekijken want de tekeningen zitten vol grappige details: kippen die sleeën en skiën, rendieren die thee drinken en koekjes eten, kerstelfen die betogen en nog veel meer. Een plezier om naar te kijken. De tekst bevat een speels rijm. Dat zorgt voor een prettig voorleesritme en geeft vaart aan het verhaal. Knap werk van de vertaler.
Een vrolijk en grappig voorleesboek met een andere kijk op de Kerstman en zijn familie.

Mik Ghys - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marc-Uwe Kling   

Illustrator
Astrid Henn   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021461809

Aantal pagina's
35

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der Ostermann

Vertaler(s)
Jaap Robben