De keizersillusie – Vic Falls Missions, deel 2

Coverafbeelding van: De keizersillusie – Vic Falls Missions, deel 2

Trefwoord(en)
spionage
thrillers
Italië

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Victoria, Marcus en Delphine van het bijzondere SPAT – een organisatie die onder de radar van de officiële kanalen kan werken – worden naar Italië gestuurd om er de handel en wandel van een familie na te gaan die gelinkt wordt aan de Italiaanse maffia. Die aristocratische familie houdt zich voornamelijk met kunst bezig, iets wat Marcus zich in ijltempo zal moeten eigen maken.

Dit is het tweede deel uit de ‘Vic Falls missions’ en bevat net zoals het eerste deel een ingewikkelde intrige die de jonge spionnen moeten zien te achterhalen. Ook nu volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op en komen de jongeren in een aantal gevaarlijke situaties terecht.
Deze reeks gebruikt net als de verhalen van Alex Rider, Team Mortis, Body Guard en Boy Nobody, jongeren om spionageopdrachten uit te voeren. Dat levert vlot leesbare en voortdenderende actie op. Er komen in dit verhaal wel veel verschillende personages aan bod en de lezer moet ze allemaal zien uit elkaar te houden.
Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur die heel snel verspringt van vertelstandpunt en de lezer enkel de informatie geeft die hij op dat moment wil prijsgeven, om de spanning erin te houden.
Naast de vele actie geeft de auteur de lezer ook informatie mee over bepaalde reële plaatsen of zaken die in het verhaal voorkomen maar die niet echt noodzakelijk is voor de voortgang van het verhaal. Misschien maken ze de lezer nieuwsgierig om er meer over te weten te komen.
Dit tweede deel bouwt verder op gebeurtenissen uit het eerste deel die als een soort rode draad de delen met elkaar verbindt. Het is dan ook aangewezen eerst het eerste deel te lezen om uitspraken, personages en gebeurtenissen juist te kunnen plaatsen. Het verhaal vormt een afgerond geheel maar eindigt ook weer met een ‘cliffhanger’ om de lezer te laten uitkijken naar het volgende deel.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Kriske

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Vic Falls Missions

Jaartal
2017

ISBN
9789461317087

Aantal pagina's
237

Prijs
€16,99