De kar van Noah

Coverafbeelding van: De kar van Noah

Trefwoord(en)
eenzaam
vriendschap
diversiteit

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Paloma voelt zich eenzaam sinds haar beste vriendin verhuisd is. Wanneer ze met haar oppas Jasmine haar hondje Emmer uitlaat, ontmoet ze Noah, die met een bolderkar op straat loopt. Daarin slaapt zijn kat Mizvah. Ze vertellen elkaar hoe hun huisdieren aan hun naam komen en Paloma merkt op dat Noah nog maar pas in de buurt is komen wonen. Toch kent hij meer buurtbewoners dan Paloma. En ze kennen hem ook, dankzij zijn kar. Want zo kan hij boodschappen helpen dragen. Door de ontmoeting met Noah leert Paloma ook andere mensen kennen. En ’s avonds valt ze tevreden in slaap. Ze voelt zich niet meer eenzaam.

Dit warme verhaal toont hoe je door aandacht te hebben voor anderen je eenzaamheid verjaagt. De vriendelijkheid van Noah maakt hem erg geliefd, ook bij onbekenden. En Paloma is hier erg door verrast. Ondertussen kan de lezer deze wijze les mee oppikken.
De tekst leest prettig voor en de illustraties sluiten hier mooi bij aan. Samen zorgen ze voor een sfeervol en warm verhaal over vriendelijk zijn en nieuwe vrienden maken. Alles lijkt zo eenvoudig hier, en dat is het eigenlijk ook. Aardig zijn voor anderen maakt iedereen blij.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jerry Ruff   

Illustrator
Katrijn Jacobs   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044842319

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Noah and His Wagon

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij