De kapitein

Coverafbeelding van: De kapitein

Trefwoord(en)
beroepen
kapitein
boten
vervoer

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wat doet een kapitein? En wat moet je allemaal weten over boten en schepen? In dit boek kom je er alles over te weten. Over de verschillende soorten boten en schepen, en wat ze vervoeren. Over het werk van een kapitein en zijn matrozen. Over zijn kledij, zijn werktuigen en het werk in de havens. En nog veel meer, zoals het verschil tussen zeeschepen en binnenschepen, en over de werking van een sluis. Na het lezen van dit boek heeft het werk van een kapitein geen geheimen meer voor nieuwsgierige kijkers en luisteraars.

Net als de andere delen in deze beroepenreeks is dit een verhelderend en duidelijk boek. Het werk van een kapitein wordt er duidelijk voorgesteld, met daarnaast veel aandacht voor alles wat met dat werk te maken heeft. Grote illustraties worden afgewisseld met kleinere, waarbij extra info soms mee in de illustratie verwerkt werd.
Specifieke woordenschat die bij dit beroep hoort, zoals ‘de meerpaal’ of ‘de reddingsboot’ en ‘de radar’, komen zo in een illustratie aan bod. De tekst bevat heel wat informatie, die de voorlezer kan doseren door telkens te verwijzen naar de
illustraties. De werking van een sluis wordt in duidelijke stappen uitgelegd, waarbij tekst en illustratie mooi samengaan. De laatste bladzijden bieden nog spelletjes, om even in de sfeer van de leefwereld van de kapitein te blijven.
Een duidelijke informatieve voorstelling van een kapitein en zijn leefwereld.

Mik Ghys - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Beroepenreeks

Jaartal
2022

ISBN
9789044849363

Aantal pagina's
26

Prijs
€17,95