De jungle van de dromen

Coverafbeelding van: De jungle van de dromen

Trefwoord(en)
kunst
kunstenaars
schilderen
schilderijen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een kunstenaar valt in slaap in zijn atelier. Wanneer hij gewekt wordt door zijn kat, gaat hij op pad. Maar dan beseft hij dat hij nog droomt. Een droom vol apen, leeuwen en magisch maanlicht.

Clavis heeft het op zich genomen om jonge kinderen, vanaf 5 jaar, kennis te laten maken met kunst. Met hun reeks Kunst voor kinderen geven ze een aantal prentenboeken uit waarin belangrijke werken tot leven komen. Soms gaat het verhaal over een kunstenaar en zijn werk zelf, soms is de wereld waarin een verhaal zich afspeelt gebaseerd op een bekend kunstwerk.
De Chinese illustrator Liu Hao verzorgde tekst en beeld. De zachte kleuren, fluïde tekeningen roepen een rustgevende sfeer op. Je waant je in een museum. De jungle van de dromen vertelt een erg fantasievol verhaal. Hoe kan het ook anders als Henri Rousseau de hoofdrol speelt. Net zoals zijn werk balanceert ook dit verhaal op de dunne lijn tussen werkelijkheid en droom. Toch hoef je geen kenner te zijn van Rousseaus werk. Een prentenboek lezen over een schilder die een vreemde maar mooie droom heeft, is voor iedereen weggelegd. Laat je meevoeren met het verhaal en ga de uitdaging om je te verdiepen in (Rousseaus) kunst wel of niet aan.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liu Hao

Illustrator
Liu Hao

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Kunst voor kinderen

Jaartal
2022

ISBN
9789044842470

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Chinees

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij