De jongen met bloemen in zijn haar

David heeft bloemen in zijn haar. Zijn beste vriend is gek op de prachtige kleuren. Als David op een dag zonder bloemen en met verdriet in de klas aankomt, zorgt zijn beste vriend voor hem. Kan hij David weer opvrolijken en zijn bloemen opnieuw laten groeien?

Het verhaal achter De jongen met bloemen in zijn haar  is universeel en herkenbaar en balanceert toch op het randje van magisch realisme. Het hoofdthema is vriendschap en dat is al meteen op de eerste pagina duidelijk. Een beste vriend hebben is voor elke peuter en kleuter herkenbaar. Dat David bloemen in zijn haar heeft, kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Dat maakt het verhaal ook ergens heel persoonlijk. Hoe je het ook leest, de vriendschap die het naamloze personage voor David voelt is prachtig. Ook op het moment dat David stil en verdrietig is en de andere kinderen afstand van hem nemen, is zijn vriend er voor hem. Onvoorwaardelijk.
Met minimale penseelstreken weet Jarvis personages en emoties neer te zetten. De cover is een prachtig voorbeeld van zijn talent. Het gezicht van David is in enkele lijnen geschilderd en kijkt je toch ongedwongen aan. Het extra reliëf doet het boek behalve in het oog springen ook luxueus aanvoelen. Je wil het niet wegsteken in een boekenkast maar tentoonstellen in de woonkamer.
De jongen met bloemen in zijn haar is mooi van binnen én van buiten en dat is het boek ook. Een aanrader!

Mathilde Lemm - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jarvis   

Illustrator
Jarvis   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047713944

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99