De jongen in bubbeltjesplastic

aanrader Coverafbeelding van: De jongen in bubbeltjesplastic

Trefwoord(en)
eenzaam
pesten
hobby’s
familiegeheimen

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Charlie is een buitenstaander op school. Zijn enige vriend is een andere eenzaat. Hij leeft onopvallend en ondergaat sporadische pesterijen gelaten. Ook thuis is er weinig te beleven. Zijn moeder gedraagt zich overbeschermend tegenover hem en zijn vader knikt en trekt zich terug in de keuken van hun afhaalrestaurant. Maar op een dag ontdekt Charlie dat hij houdt van skaten. Hij oefent veel en wordt er erg goed in. Tot zijn moeder hem betrapt en hem publiekelijk op het matje roept. Dat zorgt ervoor dat zijn skatevrienden hem de volgende keer volledig in bubbeltjesplastic verpakken. De filmpjes van zijn boze moeder en van Charlie in bubbeltjesplastic zijn hits, waardoor de vernedering zwaar weegt. Maar Charlies vriend Sinus heeft een plan. Een heel bijzonder plan. Net dan ontdekt Charlie waarom zijn moeder zo overbezorgd is.

Dit is een rake karakterschets van een eenzaat die met zichzelf in de knoop ligt. Tot hij plots een talent ontdekt, iets waar hij goed in is en fier op kan zijn. Hij evolueert van een buitenstaander tot iemand die ergens bij hoort, waardoor hij even zijn vriendschap met Sinus in gevaar brengt. Thuis is hij overbeschermd en eenzaam, tot hij een goedbewaard familiegeheim ontdekt. Dat maakt hem woedend en tegelijk ook veel zekerder van zichzelf. Nu durft hij opkomen voor zijn eigen geluk, hij dwingt zijn moeder hem los te laten.
Dit is een intrigerend verhaal over opgroeien en jezelf aanvaarden. Een aangrijpend verhaal dat je nog meer raakt door de humoristische ondertoon. Een aanrader.

Mik Ghys - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Phil Earle   

Uitgeverij
Callenbach


Jaartal
2015

ISBN
9789026621185

Aantal pagina's
219

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Bubble Wrap Boy

Vertaler(s)
Hilke Makkink