De jongen en de gorilla

Coverafbeelding van: De jongen en de gorilla

Trefwoord(en)
rouwen
rouwverwerking
missen
afscheid

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Na de dood van zijn mama krijgt een kleine jongen in zijn fantasie steun van een gorilla. Terwijl de jongen met zijn vader thuis is, of op het strand of in de speeltuin, voert hij gesprekken met de gorilla. Hij stelt veel vragen, die de gorilla geduldig beantwoordt. Na heel wat gesprekken met de gorilla kan de jongen eindelijk naar zijn papa stappen en proberen ze samen verder te gaan.

Het is ontroerend om te zien hoe de kleine jongen zijn verdriet alleen probeert te verwerken. Gelukkig vindt hij al wat troost bij de gorilla, die hem laat inzien dat zijn mama altijd bij hem zal zijn, in zijn gedachten. De gorilla neemt na een poosje afstand, zodat de jongen zijn vader kan opzoeken zodat ze samen hun verdriet kunnen verwerken.
Dit is een gevoelig en aangrijpend verhaal, dat voor kinderen die iemand moeten missen zeer herkenbaar is. Na het eerste gemis, dat je alleen doormaakt, komt het missen dat je met anderen kan delen, zodat het wat minder zwaar wordt.
Zachtgekleurde waterverftekeningen zorgen voor de perfecte sfeer voor dit gevoelige verhaal. De tekst beperkt zich tot essentiële vragen en duidelijke antwoorden.
Een verzorgd en sfeervol voorleesverhaal over het delen van verdriet.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jackie Azúa Kramer   

Illustrator
Cindy Derby   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2020

ISBN
9789492995674

Aantal pagina's
41

Prijs
€13,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The boy and the gorilla

Vertaler(s)
Edward van de Vendel