De jongen die van draken droomde

Coverafbeelding van: De jongen die van draken droomde

Trefwoord(en)
draken
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Het is wennen voor Tomas en zijn vrienden dat hun draken ver weg wonen. Af en toe komen ze op bezoek en dat vinden de kinderen heerlijk. Zelf gaan ze ook op bezoek naar het drakeneiland waar de draken nu wonen. Ondertussen probeert Tomas uitlopers van de drakenfruitboom te kweken, maar dat lukt niet. Wanneer een nieuw meisje op school komt, krijgen de vrienden het moeilijk om hun geheim te verzwijgen. Want Aura beweert dat ze een drakenexpert is. Wat wel handig zou zijn als een kleine nieuwe draak bij Tomas blijft rondhangen en voor veel problemen zorgt.

Tomas’ leefwereld blijft tot de verbeelding spreken. Een draak als beste vriend hebben, dat is toch wel heel speciaal. En dat geheim delen met je beste vrienden maakt het dubbel speciaal. Toch heeft Tomas het in dit verhaal moeilijk wanneer al zijn vrienden tegelijk op vakantie zijn. Hij is bang dat hun vriendschap gaat verwateren en zit er nu al door in de put. De nieuwe vriendschap met Aura maakt veel goed, en de auteur laat weinig aan de verbeelding over als hij belooft dat Aura nog een belangrijke rol zal spelen in de toekomst. Dat doet de lezers alvast uitkijken naar het vervolg van deze drakenavonturen.
De tekst leest vlot en heeft levendige dialogen. De gevoelens van Tomas zijn herkenbaar uitgewerkt en laten de lezer met hem meeleven. Speelse illustraties verluchten het verhaal en brengen de fantasiewereld van de auteur tot leven.
Een vrolijke en avontuurlijke reeks vol drakenfantasie.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Shepherd   

Illustrator
Sara Ogilvie   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712190

Aantal pagina's
269

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Boy Who Dreamed of Dragons

Vertaler(s)
Jesse Goossens