De jongen die met draken zong

Coverafbeelding van: De jongen die met draken zong

Trefwoord(en)
draken
zoektochten
redden
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

In de tuin van Tomas’ grootvader staat een drakenfruitboom waar kleine draken aan groeien. Tomas en zijn vrienden beleefden al heel wat avonturen met die draken. Tomas wil ervoor zorgen dat er meer van die bomen kunnen groeien. Maar het stekje dat hij heeft, wil niet groeien. Net als de stekjes in de plaatselijke botanische tuin. Tomas is op zoek naar de verdwenen brieven van onderzoeker Arturo, waarin staat hoe de bomen gekweekt kunnen worden. Hij is ervan overtuigd dat die verstopt zijn in het huis of de tuin van zijn opa. Met de hulp van zijn vriendin Aura kan hij de brieven vinden, want Aura en haar familie blijken erg belangrijk te zijn in het mysterie van de draken. Kan Tomas zo het geheim ontdekken voor het kweken van drakenbomen?

Dit vijfde deel van deze drakenreeks is ook het laatste. Daarin komen heel wat verhaallijnen bij elkaar en wordt er toegewerkt naar een wensvervullend slot. Een einde waarbij het voor iedereen goed afloopt.
Tomas en zijn vrienden staan centraal, samen met hun draken. Maar ook Tomas’ gevoelens worden knap uitgewerkt. Wanneer Tomas merkt hoe belangrijk Aura’s verleden is voor de draken, voelt hij zich niet meer zo zeker van zichzelf. Zal Aura aanspraak maken op de boom? Wordt zij de drakenmeester? Gelukkig is Tomas’ opa er ook nog, die de gevoelens van zijn kleinzoon perfect aanvoelt. Hij kan ze benoemen, uitleggen en er een positieve kijk op geven. Voor Tomas is opa zijn grootste steun, daarna komen zijn zusje en zijn vrienden.
Het verhaal zit spannend in elkaar, waarbij een grote reddingsactie moet ondernomen worden om de stekjes te redden. Een spectaculaire reddingsactie zelfs, die zorgt voor spannende momenten en grote opluchting.
Speelse illustraties verluchten het verhaal, waarbij de vele draakjes voor grappige details zorgen. De meeste pagina’s lijken ook een verbrande rand te hebben, maar dat kan nu eenmaal niet anders als je tussen de draken leeft.
Deze vrolijke reeks over schattige, ondeugende draken zorgt voor spannende en ontroerende momenten. Vriendschap staat centraal, of dat nu tussen mensen onderling of mensen en dieren is. De fantasie is betoverend en aantrekkelijk, want wie zou er niet graag een boom in de tuin hebben waar draakjes uit groeien?

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Shepherd   

Illustrator
Sara Ogilvie   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047712206

Aantal pagina's
277

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Boy Who Sang with Dragons

Vertaler(s)
Jesse Goossens