De jongen die draken kweekte

Coverafbeelding van: De jongen die draken kweekte

Trefwoord(en)
fantasie
draken
familie
tuinieren
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Als Tomas meewerkt in de tuin van zijn opa ontdekt hij een bijzondere boom. Er groeien vreemde vruchten aan. Tomas neemt er één mee naar huis waar er tot zijn verbazing een draakje uit komt. Hij heeft nu het coolste huisdier dat er bestaat. Maar wat eet Fikkie – zo noemt hij zijn draakje – en wat doe je met die vlammen? En vooral, hoe hou je hem verborgen? Het wordt een hele klus. Dan ontdekt Tomas dat er nog vruchten aan de boom groeien.

Dit fantasierijke verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Tomas, in de ik-vorm. De lezer volgt dus Tomas met al zijn zorgen met het kleine draakje dat hij heeft ontdekt. Tomas spreekt de lezer ook rechtstreeks aan. Hij vertelt als het ware hoe hij de drakenboom in de tuin van zijn opa ontdekt heeft. Maar ook dat het houden van een draak heel wat problemen meebrengt. Vooral het probleem van het geheimhouden van zijn draakje baart hem heel wat zorgen. Ook de manier hoe hij het graag aan zijn vrienden wil meedelen maar niet goed weet hoe hij dat moet aanpakken, kan de lezer zich heel goed voorstellen. Er is ook nog Liam die het op Tomas heeft voorzien. Hij is erg herkenbaar als pestkop die Tomas altijd wil proberen te kleineren. Daarnaast is er de opa van Tomas en diens tuin waarin de drakenboom groeit. Hij is een lieve, geduldige, oudere man die zich nooit uit het veld laat slaan.  Tomas voelt zich wel schuldig als hij zijn opa moet voorliegen om zijn draakje geheim te houden.
De grotere letter en de ruime bladspiegel maken het lezen voor de doelgroep makkelijk. Ook een groot aantal grote en kleinere illustraties verluchtigen het geheel. Leesplezier verzekerd voor de doelgroep die zich wel zal kunnen vinden in dit herkenbaar fantasievol verhaal.

Pol Van Damme - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Shepherd   

Illustrator
Sara Ogilvie   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2018

ISBN
9789047710684

Aantal pagina's
208

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Boy Who Grew Dragons

Vertaler(s)
Jesse Goossens