De jippiestok

aanrader Coverafbeelding van: De jippiestok

Trefwoord(en)
beren
geluk
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Beer voelt zich sip. Bij de rivier ontmoet hij Muis, die hem vrolijk begroet. Wanneer hij ziet hoe sip Beer kijkt, geeft hij hem zijn jippiestok. Volgens Muis is dit een heel bijzondere stok waar je blij van wordt. Beer is dolgelukkig. Hij vertelt over zijn jippiestok aan Ouwe Bok, die het doorvertelt aan andere dieren. Vos heeft onmiddellijk een idee, hij gaat snel stokken halen en verkoopt ze als jippiestokken. Iedereen is heel gelukkig, tot een klein geitje roept dat het een nepstok is. Iedereen wordt boos op Vos en ze willen dat Beer zijn stok aan het stadsmuseum geeft. Zo kan iedereen er naar komen kijken en mee genieten van het geluk. Beer moet nu aan Muis vertellen dat hij de stok kwijt is. Maar Muis vindt het niet erg en verklapt het geheim van de stok. Waardoor ze allebei erg vrolijk worden.

Wat een mooie boodschap in dit boek. Want blijdschap is niet te koop, dat maak je zelf. En een goeie vriend kan je altijd helpen wanneer je ongelukkig bent, dat is ook duidelijk. Muis is dan ook een fantastische vriend, die Beer kan opvrolijken met iets kleins.
Naast het vlotte verhaal, dat prettig voorleest, zijn er de geweldige illustraties. De dieren, sommige met enkele mensenkleren, werden gedetailleerd neergezet, met fijne lijnen en zachte kleuren. De gelaatsexpressies zijn geweldig: Beer die zo sip kijkt dat het grappig is, Beer die dolgelukkig rondloopt waardoor je zelf moet glimlachen, Ouwe Bok met zijn mopperkop en Vos met zijn sluwe blik.
Een grappig verhaal over anderen blij maken. Een aanrader.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Roel Seidell   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044844252

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95