De IJzerraaf – The Iron Fey Evenfall, deel 1

Coverafbeelding van: De IJzerraaf – The Iron Fey Evenfall, deel 1

Trefwoord(en)
magie
gevaar
elfen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Robin Goodfellow, oftewel Puck, hoort steeds vaker geruchten dat er iets aan de hand is in Nimmernimmer. Nu er steeds meer en meer mensen de natuur niet meer als belangrijk beschouwen, ontwaakt er in Nimmernimmer een oude vijand. Samen met Ash, Meghan en Grimalkin probeert Puck het tegen hem op te nemen.

De IJzerraaf is het eerste deel in een nieuwe trilogie van Julie Kagawa. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is niet nieuw maar bouwt verder op The Iron Fey-reeks die tien jaar geleden verscheen. Wereldwijd zijn er veel voor- en ook veel tegenstanders van de populaire reeks waarin Meghan Chase en Ash een hoofdrol spelen. Robin Goodfellow, of ook Puck genaamd, speelde in de eerste reeks ook een belangrijke rol maar bleef toch vooral een nevenpersonage. In The Iron Fey – Evenfall krijgt hij de hoofdrol en beleven we alles door zijn ogen. In The Iron Fey diende Puck vooral als lichtpuntje in de vaak grimmige avonturen. Als nar van koning Oberon was hij degene die alles luchtig hield. Onder lezers heeft Puck veel fans maar sommigen zouden hem omschrijven als een beetje te veel van het goede. In De IJzerraaf leer je een donkerdere kant van de eeuwige lolbroek kennen wat die tweede groep lezers waarschijnlijk wel zal kunnen smaken. Voor fans van de vorige boeken is het makkelijk om zich opnieuw te verliezen in het verhaal, maar ook als De IJzerraaf je eerste kennismaking is met Nimmernimmer hoef je niet bang te zijn dat je niet zou kunnen volgen.
Dit jaar kreeg de vier boeken uit The Iron Fey een nieuwe, aantrekkelijke cover en ook de cover van De IJzerraaf past in het rijtje. Al moet gezegd dat deze er toch wel uitspringt. De grote zwarte raaf op een gouden achtergrond geeft het boek meteen een donker randje en het geheel spreekt aan. De IJzerraaf is net als de andere vier boeken die zich in Nimmernimmer afspelen vooral op jonge YA-lezers gericht. Het is leuk om Puck wat beter te leren kennen en fans van hem en de wereld van de Fae zullen ook dit boek wel kunnen smaken.

Mathilde Lemm - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Julie Kagawa

Uitgeverij
HarperCollins   


Reeks
The Iron Fey

Jaartal
2021

ISBN
9789402707342

Aantal pagina's
432

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Iron Raven

Vertaler(s)
Karin de Haas