De ijsmist – Krypto, deel 4

Coverafbeelding van: De ijsmist – Krypto, deel 4

Trefwoord(en)
graphic novel
vriendschap met dieren
zeedieren

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Orelia is op het eiland waar de geheime organisatie Krypto zich schuilhoudt. De leden van de organisatie lijken niet alles te vertellen aan Orelia. Die gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt belangrijke dingen die met haar afkomst te maken hebben. Maar de directeur van het aquarium is naar hen onderweg. Orelia moet een keuze maken.

Dit is het vierde deel uit de reeks Krypto, over het geheimzinnige meisje Orelia dat blijkbaar met bijzondere zeewezens kan communiceren.
De tekeningen zijn in een bepaalde stijl maar kunnen de lezer/kijker wel aanspreken. Er worden heel wat donkergroene tinten gebruikt om nachtelijke en onderwatertaferelen af te beelden. Als er al een kader rond de tekeningen staat is die zwart om nog meer de donkerte te benadrukken. Door het telkens veranderende perspectief zijn de tekeningen heel dynamisch. Met het beperkt aantal tekstballonnen overheerst de sfeer van de tekeningen en spreken die voor zich voor de gebeurtenissen.
De verschillende delen kunnen moeilijk apart gelezen worden, want dan blijft heel wat onduidelijk. De lezer begint dus best bij deel één. Het verhaal is nog steeds niet volledig afgerond en zal dus nog vervolgd worden.
Een graphic-novel over een bijzonder meisje dat bevriend geraakt met vreemde zeewezens.

Pol Van Damme - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Jørgen Sandnes

Illustrator
Hans Jørgen Sandnes

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Reeks
Krypto

Jaartal
2023

ISBN
9789051169614

Aantal pagina's
125

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Krypto. Frostrøyk

Vertaler(s)
Lammie Post-Oostenbrink