De hut van Haasje

Coverafbeelding van: De hut van Haasje

Trefwoord(en)
horen
anders zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Haasje wil graag een hut bouwen, liefst samen met al zijn vriendjes. Wanner hij hout aan het verzamelen is, komt Vos langs. Haasje legt uit wat hij wil doen en Vos vindt dat een prima idee. Hij zegt dat hij zijn zaag gaat halen maar Haasje heeft slechte oren en verstaat Vos niet. Daarom geeft Vos Haasje een knuffel en rent naar huis. Haasje begrijpt het niet, waarom rent Vos weg? Ook Eekhoorn, Egel en Muis willen helpen, maar moeten eerst nog wat materiaal ophalen. Haasje begrijpt nooit wat ze hem zeggen en voelt zich in de steek gelaten. Tot ze plots allemaal terugkomen, met al hun materiaal. Nu kunnen ze een hut bouwen. En er na al het werk samen in slaap vallen. Waar alle dieren wakker worden van het gesnurk van Vos, behalve Haasje, dankzij zijn slechte oren.

Dit verhaal draait om Haasje, die niet goed kan horen. Daardoor begrijpt hij niet wat zijn vrienden hem vertellen en voelt hij zich eenzaam. Tot ze er weer allemaal zijn voor hem. De vriendschap tussen deze dieren is groot, allemaal willen ze Haasje helpen, ook al hoort hij niet zo goed.
De bedoeling van dit boek is om ‘bijzondere oren’ bespreekbaar te maken, maar meer dan de boodschap dat iemand die slecht hoort toch vrienden kan hebben, haal je niet uit dit verhaal. Toch is het een warm voorleesverhaal, waarbij vooral de vriendschap tussen de dieren mooi in beeld komt.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Bernadette Vermeij

Illustrator
Gitte Spee   

Uitgeverij
Niño   


Jaartal
2019

ISBN
9789085600701

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95