de hut van das

Coverafbeelding van: de hut van das

Trefwoord(en)
dieren
boomhut
bouwen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Na schooltijd rent Das snel weg. Haas en Big volgen hem stiekem en ontdekken dat Das een boomhut bouwt. Maar hij brengt er niet veel van terecht. Haas en Big stellen voor om hem te helpen. Zo wordt het een hut van Das, Haas en Big. Ook Lam wil in de hut, maar ze mag niet van Das. Ze maakt van wol een lap om voor het raam te hangen en een touwladder. Nu mag ze wel mee in de hut. Ook Pup wil in de hut. Hij zorgt voor verf. En Fee tovert allerlei lekkers om haar plaatsje te verdienen. Uiteindelijk zit de hut vol. Geen plaats meer voor Mees Bok. Die zorgt er dan maar voor dat ze in de hut kunnen overnachten. Hij slaapt zelf wel in een tentje aan de voet van de boom om een oogje in het zeil te houden.

De belevenissen van deze dierenvrienden worden verteld in een zeer eenvoudige taal, aangepast aan beginnende lezers (AVI 1 / start). De dialogen worden voorgesteld met een pictogram van het dier dat aan het woord is. Zo is het voor de jonge lezer duidelijk wie wat zegt.
Het verhaal is herkenbaar. Enkele dieren spelen samen en wie wil meedoen, moet zijn plekje verdienen. Het spel sluit af met een feestelijke overnachting in de boomhut, waar ze allemaal iets van zichzelf ingestoken hebben. De vrolijke illustraties zijn levendig en sluiten aan bij het verhaal.
Een vrolijk verhaal over een boomhut voor beginnende lezers.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Lida Dijkstra   

Illustrator
Ina Hallemans   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Leren lezen met Kluitman

Jaartal
2019

ISBN
9789020678437

Aantal pagina's
29

Prijs
€8,99