De huissnuiver / De loopwedstrijd

Coverafbeelding van: De huissnuiver / De loopwedstrijd

Trefwoord(en)
gezelligheid
jaloers
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit duoboek bevat 2 verhalen: ‘De huissnuiver’ van Atilla Erdem en Peggie De Sager en ‘De loopwedstrijd’ van  Benedicte Moussa-De Greef en Frits van Zeventer.
In ‘De huissnuiver’ krijgen Salim en Sabah ’s nachts bezoek van een eigenaardig mannetje. Hij ligt stiekem in hun huis te genieten, hij snuift er de gezelligheid op die het huis uitstraalt. Daardoor krijgt hij een heel grote neus. Wanneer de 2 kinderen hem betrappen, krimpt zijn neus weer. Maar wanneer hij hen zijn verhaal gedaan heeft, willen ze de neus weer zien groeien. Ze bieden hem zoveel gezelligheid aan dat hij uiteindelijk bang wordt van zijn eigen neus. De volgende ochtend lijkt het hele avontuur een droom, tot ze het beeldje van een neus vinden dat de huissnuiver hen cadeau gaf.
In ‘De loopwedstrijd’ moeten Sourou en zijn vriend Simon deelnemen aan een loopwedstrijd. Ook al is Sourou Simons beste vriend, toch wil hij niet dat Sourou de wedstrijd wint. Simon verstopt Sourou’s schoenen. Wanneer Sourou hem vraagt om naast hem te blijven lopen, krijgt Simon spijt. Ze gaan samen op zoek naar Sourou’s schoenen en zijn nog net op tijd om de wedstrijd mee te lopen. Samen.

‘De huissnuiver’ laat je het belang van gezelligheid proeven. In een eenvoudig verhaal komen heel duidelijk de elementen aan bod die je huis gezellig kunnen maken. En hoe je die gezelligheid kan doorgeven. Na het verhaal volgen dan ook nog een recept voor appelthee, een zoekplaat met 7 verschillen en enkele vraagjes over gezelligheid om samen over te praten.

‘De loopwedstrijd’ toont hoe belangrijk vriendschap is, en hoe die soms op de proef gesteld wordt. Jaloers zijn wordt niet bestraft maar uitgepraat en er wordt samen een oplossing gezocht. Na het verhaal volgt een knutseltip voor een vriendschapsdoos.
Beide verhalen gaan dieper in op gevoelens en bieden heel wat gesprekstof voor de luisteraars. De verhalen zijn duidelijk en herkenbaar, ze passen in de leefwereld van jonge kinderen. Ze hebben weinig diepgang maar een zeer duidelijke boodschap waardoor de verhalen wat geforceerd overkomen.

Dit boek past in een pakket superdiverse kinderboeken, waarin telkens 2 verhalen in 1 omkeerboek gebundeld werden.

Mik Ghys - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Studio Sesam   


Reeks
Superdiverse kinderboeken

Jaartal
2015

ISBN
9789082345537

Aantal pagina's
60

Prijs
€9,95