De hoogste berg, de diepste zee

  Coverafbeelding van: De hoogste berg, de diepste zee

Trefwoord(en)
natuur

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Vijftien onderwerpen worden telkens op een dubbele pagina verduidelijkt. Het gaat telkens om buitengewone elementen uit de natuur wat grootte of lengte betreft, hoogte of diepte, droogste of natste plek en andere natuurfenomenen. De illustraties overheersen en de tekstblokken zijn kort of zelfs enkel maar een opsomming.

Dit informatieve boek in groot formaat geeft een aantal bijzondere eigenschappen weer over de natuur. Dit gebeurt voornamelijk door de illustraties die opgenomen zijn. Het lijken illustraties uit een boek van lang geleden, een vorm van illustreren die tegenwoordig erg in trek is. Elke dubbele pagina is omkaderd met een bepaalde vorm, de gekleurde illustraties lijken op gravures waarbij de tekstjes van ondergeschikt belang zijn. Jammer dat de dieren of planten niet in verhouding zijn afgebeeld. Een bizon van 3,5 meter lang is even groot afgebeeld als een zeeolifant van 6 meter lang om maar één voorbeeld te geven.
Bij sommige onderwerpen wordt erg weinig informatie gegeven, bij andere iets meer. Het blijft allemaal erg luchtig en het zijn meer ‘weetjes’ dan uitgebreide informatie. Leuk als kijk- en bladerboek voor de liefhebbers van dit genre.

Pol Van Damme - oktober 2017

Auteur
The Templar Company

Illustrator
Page Tsou

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2017

ISBN
9789000357123

Aantal pagina's
37

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Highest Mountain, Deepest Ocean, A Pictural Compendium of Natural Wonders

Vertaler(s)
Wybrand Scheffer