De hoofdstraat

Coverafbeelding van: De hoofdstraat

Trefwoord(en)
winkelen
rijmen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Sanne gaat uit winkelen en dit is wat ze zoekt: een mooie gele roos, een touw voor om een doos, een tros vol blauwe druiven, skates om op weg te stuiven, een kaketoe die kreten slaakt, een fluit waarop je liedjes maakt, een vloerkleed van gekleurde wol, een theepot fel gestreept en bol, een kersentaartje oh zo zoet en een lekker hart van suikergoed.
Althans, dit is het plan. Maar zal ze alles vinden?…
In de hoofdstraat ontdekt en bezoekt ze winkel na winkel: de snoepwinkel van Jansen waar zij het hart van suikergoed vindt, de bakkerij van Smit voor het zoete kersentaartje, de Chinese winkel van How Mein voor de theepot, enzovoort…, tot mevrouw Meijers’ bloemenwinkel. Maar die heeft geen gele rozen meer …
Doorheen het boek volg je het hoofdpersonage van winkel naar winkel. Elke pagina toont de gevel van de betreffende winkel met tal van details, als je de flap opent zie je de binnenkant van de winkel met nog meer details.
Kijken, zoeken, ontdekken, aanwijzen, benoemen, … Samen vormen zij de essentie van dit prentenboek.
Het stapelen en het herhalen van de winkels en de voorwerpen maken het geschikt voor jonge kijkertjes. Met een verrassend slot als fijne afsluiter.
De naïef getinte prenten met de charmante, houterige figuren zetten je verbeelding op gang. Zij passen perfect in de ware Britse retrostijl.
De tekst op rijm is speels en eenvoudig.

Eric Vanthillo - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Alice Melvin   

Illustrator
Alice Melvin   

Uitgeverij
BBNC   


Jaartal
2015

ISBN
9789045317113

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The High Street